Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 1

Na een dag inpakken, spullen bij elkaar scharrelen en kopiëren van de reisbeschrijving waren we er helemaal klaar voor: onze vakantie naar IJsland. We hadden enkele maanden geleden al geboekt bij de IJslandspecialist en de tickets en vouchers en alles was allang geregeld, dus we gingen vol vertrouwen slapen.

De eerste dag zijn we naar IJsland gevlogen. We zijn 's morgens door Franciens vader naar Schiphol gebracht, en omdat we strengere controle verwacht hadden, waren we er extra vroeg, zo'n 3 uur voor de vlucht dus. We konden nog niet eens inchecken! Na het inchecken hebben we dus maar op Schiphol rondgekeken en een kopje koffie gedronken. Niks gekocht, want echt leuke dingen hadden ze niet voor een schappelijke prijs. Wel hebben we nog bij een internetpaal gestaan, dat was dan wel weer leuk, en hebben we nog even een mailtje gestuurd voordat we weggingen.

De vlucht verliep prima. Alleen de vis die wij als niet-viseters te eten kregen was wat minder, maar ook dat hadden we wel voor een reisje IJsland over. Bij het landen zagen we vanuit het vliegtuig IJsland liggen.

We kwamen aan op Keflavik, het internationale vliegveld. Toen we geland waren, ontdekten we dat de koffer eerder het vliegtuig had verlaten dan wij, want we konden hem vanuit het vliegtuigraampje al zien staan. De koffer stond daardoor ook al erg snel op de band, eerder dan dat wij in de hal waren en we moesten dus weer wachtten, omdat we te laat waren en hij al een rondje gemaakt had. Na gepind te hebben namen we de Fly-bus. Deze bus rijdt van Keflavik naar Reykjavik. Hiervoor hadden we vouchers gekregen van de IJslandspecialist, dus we konden zo instappen.

Omdat we op dure maaltijden rekenden, hebben we 's avonds maar bij de Mac Donald's gegeten, om nog in ieder geval één dag nog 'goedkoop' uit te zijn. Daarna hebben we nog een beetje door de stad gelopen. Reykjavik heeft geen echt stadscentrum, zoals we dat van de meeste Europese steden kennen, zij beschouwen het Tjornin-meer als het centrum van de stad. Hier staat een kerk en ook bevindt zich hier het stadhuis van Reykjavik.

kerkje
stadhuis

Hierna zijn we nog door de stad gelopen, onder andere langs een café wat elke avond live-muziek heeft. Het was nog niet open, we waren er voor achten maar wat we van de soundcheck konden horen beloofde wat ons betreft niet veel goeds.

Nadat we op de nieuwe boulevard nog een kunstwerk zagen wat een vikingschip voorstelde, zijn we naar het hotel gegaan en gingen we rond half tien slapen (half twaalf Nederlandse tijd) We hebben ons hierna feitelijk ook niet aangepast aan de lokale tijd, omdat we 's avonds in de dorpjes waar we later verbleven toch niet veel konden doen.

dag 2
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net