Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 2

Nadat we bij Krisuvik waren geweest, reden we weer verder over de hobbels en de bobbels. We kwamen aan in het dorpje Grindavik. Zoals veel van de dorpen welke we tegenkwamen was hier niet zoveel te doen, dus nadat we kort rondgekeken hadden, reden we verder in de richting van de Blue Lagoon.

De Blue Lagoon is een aangelegde lagune, deze bevindt zich naast een warmte wisselingscentrale en wordt verwarmd door het restwater van de centrale. In het water bevinden zich allerlei mineralen, waardoor het water melkachtig lichtblauw is. Aan dit dikke water worden heilzame werkingen toebedacht. Martijn kreeg het er in elk geval benauwd van en zwemmen was daar erg vermoeiend. Maar het was wel een erg prettig bad!

Na de Blue Lagoon reisden we verder in de richting van Reykjanesviti. Onderweg kwamen we achter een Flybus te zitten, welke vandaag als excursiebus was ingezet. Hierdoor kwam het dat we hen volgden in plaats van de routebeschrijving en eerder bij de bronnen waren waar we nog heen wilden dan de bedoeling was. Eerst zouden we eigenlijknaar Reykjanesviti gaan en dan naar de bronnen, maar ja.. dit zijn de bronnen:

Na de bronnen reden we weer achter de bus aan, we wisten niet precies meer hoe te rijden, we waren immers verkeerd gereden door de bus te volgen. De bus reed naar Reykjanesviti, en wij dus ook.

Op dit punt stond de eerste vuurtoren van IJsland. Deze is verwoest bij een brand en opnieuw opgebouwd. Op een andere plaats, hier vlakbij is de huidige, stenen vuurtoren.

Vanaf deze plek kan je twee kleine eilandjes zien liggen, op de onderste foto kan je het eilandje (waarschijnlijk 8-)) Eldey zien liggen, de andere foto is een 'gewone' rots.


Hier groeien ook plantjes, maar dan vooral veel mossen! Na ons bezoek aan Reykjanesviti reden we verder richting Keflavik. We kwamen langs de militaire, Amerikaanse, basis. IJsland heeft geen leger, Amerika heeft IJsland onder haar hoede, iets wat ook te merken was aan het grote vak wat gereserveerd was voor Coca Cola in de supermarkt. We reden door naar Keflavik en reden hierna terug naar Reykjavik.

's Avonds aten we weer in Reykjavik, nu bij een Italiaans restaurantje, wat erg gezellig was. We liepen, voordat we naar het hotel teruggingen, nog even naar de grote bekende kerk van Reykjavik, de Hallgrimskirkja.(klik op het plaatje voor een grote versie in een nieuw venster)Dag 3.
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net