Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 2

We stonden bijtijds op, waardoor we nog voor achten gingen ontbijten. Voor het ontbijt moesten we het hotel uit. In het hotel zelf kregen we een voucher waarmee we bij het restaurant om de hoek ontbijt konden nuttigen. Het ontbijt was hier telkens (we hebben hier in totaal 3 keer ontbeten, de laaste dag was het te vroeg) erg goed. Vooral het IJslandse brood vonden we erg lekker. Na het ontbijt zouden we worden afgehaald om de auto op te gaan pikken bij Terra Nova, de IJslandse reisorganisatie waarmee de IJslandspecialist samenwerkt. Rond negen uur stonden we beneden bij de ingang en kwam er een taxi aangereden. Deze kwam ons oppikken en bracht ons naar Terra Nova. Daar wist men eigenlijk van niks, er was geen auto voor ons. Door een misverstand was de auto niet daarheen gebracht, maar stond nog gewoon bij het verhuurbedrijf. De jongen die ons te woord stond maakte daar verder geen probleem van, en bracht ons naar ALP, het autoverhuurbedrijf. Bij Alp kregen we geen Volkswagen Polo, zoals we gehuurd hadden maar duurdere auto, een Nissan Almere (nummerbord SL-036) en dat verzachtte de pijn wel. Na het betalen van de verzekering gingen we op pad, de eerste echte reisdag was begonnen.

We reden de stad uit, richting het Zuiden naar het schiereiland Reykjanes. Onze routebeschrijving van de IJslandspecialist waar we geboekt hadden, was vrij duidelijk en al al snel waren we op een onverharde weg. Onverhard in IJsland is echt onverhard dus het was even schrikken, maar we reden toch maar vol vertrouwen door. Gezien het feit dat we nog niet zoveel meer wisten van IJsland dan wat we tot dan toe gezien hadden, remden we erg af bij de eerste heuvel (50m) die we tegenkwamen. Deze was nogal steil, dus vlak voor de top vielen we bijna stil met slippende banden. Gelukkig kwamen we boven, maar de andere kant op was zo mogelijk nog steiler, dus in de eerste versnelling rolden we naar beneden. Toen we beneden waren, reden we op de onverharde weg verder langs het Kleifarvatn meer.

Hier kwamen we uiteindelijk, na een boel gehobbel en gebobbel en gebeuk en blindhaeds* aan bij een relatief klein gebied met voor ons erg indrukwekkende zwavelbronnen. Dit is Krisuvik:Na hier een kijkje genomen te hebben, ons ook nog verbaasd over de twee dixies :-), stapten we weer in de auto en reden weer verder, in de richting van Grindavik.

dag 2, deel 2

* een blindhaed is een heuvel waartegen aan twee kanten een auto oprijdt, en je dus niet kan zien wat van de andere kant komt

 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net