Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 3

Thingvellir is een vallei welke precies op de breuklijn tussen de twee continenten Europa en Noord-Amerika ligt. Deze breuklijn is hier ook aan de oppervlakte te zien. De twee continenten drijven namelijk langzamerhand uiteen waardoor er een kloof loopt. Dit levert erg mooie plaatjes op. We zijn de kloof natuurlijk ook nog even ingelopen, en hier was het erg stil. Er waren namelijk niet alleen geen mensen, maar we hoorden ook geen vogels op wind op wat dan ook. Echt helemaal niets en dat maakte erg veel indruk.


Ook is in Thingvellir het klimaat erg vriendelijk, daarom bevonden zich hier ook erg veel boompjes, of meer bosjes en in de herfstkleuren zag dit er erg mooi uit. Natuurlijk waren we laat in het seizoen en dus waren er verder weinig toeristen (er kwam wel een bus aan, maar die kwamen niet veel verder dan het informatiecentrum).

In de bossen vonden we ook nog wat aangevreten (?) paddestoelen wat volgens ons toch op dieren moest wijzen, waarschijnlijk zijn er wel insekten.

Ook kwamen we nog wat touwlava tegen, de foto's is overigens genomen om het plantje, maar later zag ik de touwlava, wat de foto op zich interessanter maakt.


verder..
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net