Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 3

Gullfoss is een 35m hoge waterval, welke getrapt naar beneden valt. In feite zijn het daardoor twee watervallen achter elkaar. Hij wordt gevoed vanuit een gletsjer. Nadat we naar het informatiecentrumpje bij Gullfoss waren gereden konden de de gletsjer zien. We konden niet dichter in de buurt komen, hierheen leiden alleen maar zogeheten 'F' wegen, dus voor 4x4-auto's.


Vanaf het informatiecentrum liepen we naar een uitzichtpunt, waar je een groots overzicht over de hele vallei had waar de waterval doorheen liep.


Hierna zijn we naar beneden gelopen. Hier was het nogal vochtig, daarom hebben we daar geen foto's genomen, maar hierna zijn we het paadje overgelopen wat op de eerste foto zichtbaar is. Hier was het droog, en konden we weer foto's nemen. De mist is van de waterval, het was verder geheel droog. Deze waterval was, achteraf gezien, toch wel één van de indrukwekkendste.


Het water was erg ruig, maar dat weerhield Francien er niet van te poseren, aangezien je toch niet nat wordt. We namen toen nog wat foto's van de waterval.


Na deze eerste en meest indringende waterval gingen we op weg naar het hotel in Hella.
Verder.

 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net