Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 3

Vanaf Gullfoss reden we terug naar Geysir, en keken hier nog 1 keer naar Strokkur, hierna zijn we weer verder gereden naar Hella. Onderweg kwamen we nog langs Skalholt, wat een voormalige bisschopszetel is. De oorspronkelijke kerk is er niet meer, maar in het kerkje wat er nu staat vind je nog onderdelen van de oorspronkelijke kerk. Beetje wazige foto..


Naast het kerkje was er overigens niet veel hier. Maar 5 huizen of zo. Vanaf de parkeerplaats bij de kerk was dit het uitzicht.

Nadat we bij het kerkje gekeken hadden reden we naar Hella. In Hella stond, zoals geschreven, ons hotel. Hier bleken we de enige gasten te zijn. Nadat we 's avonds gegeten hadden bij het enige restaurantje in Hella (of in elk geval, het enige wat nu nog open was), waren we helemaal alleen in het Hotel. Er was voor zover wij konden ontdekken echt helemaal niemand meer. In Hella was niet veel te doen. De omgeving is niet echt bijzonder en het plaatsje zelf is ook erg klein. We besloten toen maar kaarten te sturen, zodat we die 's avonds konden schrijven. We hebben ze gelijk daarna gepost. Dit is de rivier waaraan Hella ligt.Dag 4
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net