Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 3

Deze dag reden we vanaf Reykjavik via Žingvellir (Thingvellir na hier..) en via Geysir en Gullfoss naar Hella. We ruimden de hotelkamer enigszins op en rond kwart voor negen waren we onderweg. Onderweg kwamen besloten we dat we toch in een erg gaaf stuk IJsland waren en maakten op een parkeerplaats nabij Leirvogsvatn een paar foto's van de omgeving.Nadat we hier nog even hadden genoten van het uitzicht reden we snel verder, we moesten een behoorlijk stuk rijden (250km) en er was onderweg veel te zien.
Na een tijdje rijden (we hadden vandaag vrijwel alleen maar verharde wegen), reden we over weg 52 Thingvellir binnen. We stopten bij het informatiecentrum wat gelukkig nog wel open was, want het zou maar tot eind september geopend zijn. Dit is een panorama-foto van de lavavlakte Thingvellir:

klik voor een _grote_ versie

Thingvellir is om twee redenen bekend. Enerzijds was hier vroeger het parlement van IJsland gevestigd, waarover later meer. Anderzijds is hier de breuklijn tussen het Europese continent en het Noord-Amerikaans continent. We maakten een wandeling in de richting van de breuklijn die we vanaf de weg al hadden gezien.

verder
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net