Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 4

Niet ver van de waterval was het museum van Skogar. We gingen er heen en bleken wederom weer eens de enige bezoekers te zijn. Een man van zeker 80 leidde ons naar de eerste zaal van het museum. Hij legde al enkele dingen aan ons uit en gaf ons zelfs een Nederlandstalig foldertje. In het midden van deze zaal stond een boot zoals op de onderstaande foto te zien is.

Daarna liepen we de andere zaaltjes van het museum door en op een gegeven moment kwamen we weer die man tegen. Hij vroeg ons of we bepaalde dingen al gezien hadden en wij wisten het niet meer precies. Toen besloot hij ons maar een rondleiding door het hele museum te geven. En zo liepen we nog een keer het gehele museum door en kregen we er in gebrekkig engels en duits bij te horen wat het allemaal betekende. Beneden in het museum stond een orgel. De man bleek graag muziek te maken en ging voor ons toen iets spelen. Hij speelde een melodietje dat voor ons dat wij herkenden als een Sinterklaasmelodietje. We konden bijna ons lachen niet inhouden.
Daarna nam hij ons mee naar het buitenmuseum. Eerst gingen we het hieronderstaande kerkje in:

Het kerkje was heel schattig en hij ging weer iets voor ons spelen op het kerkorgel. Erg grappig allemaal. Daarna liet hij ons alleen en gingen we de rest van de huisjes kijken. Deze huisjes waren allemaal erg schattig. Het was er vaak klein, maar het zag er wel knus en gezellig uit. Er waren ook nog turfhuisjes, zoals je hieronder kunt zien.


Deze turfhuisjes waren nog kleiner. Je kon er niet zonder bukken naar binnen en als je binnen was kon je je nauwelijks verroeren. We konden ons niet goed voorstellen dat daar ook echt mensen hebben gewoond.
Nadat we alles bekeken hadden, gingen we weer verder met onze reis.

Verder.
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net