Francien en Martijn in IJsland

25/9/2001 - 2/10/2001

Dag 4

De vierde dag zijn we verder gereden vanaf Hella. We stonden weer op tijd op en we waren benieuwd of er al ontbijt zou zijn. We waren 's nachts alleen in het hotel en we hadden geen idee hoe laat ze ontbijt voor ons zouden maken. Maar het bleek er inmiddels al te staan. Daarna gingen we weg. In Hella tankten we om de hoek van het hotel bij de Olis, fijn geen selfservice. Later kwamen we hier op de terugweg weer langs, (zie dag 7) en toen stond men hier fijn te roken tijdens tanken.

Na het eerste stuk rijden over ringweg 1 kwamen we na zo'n 25 km aan bij de Seljalandsfoss. Deze konden we vanaf de weg zien, en dit was een mooi gezicht. We reden een paar honderd meter van de 1 af en parkeerden de auto.

Rond de waterval zijn nog een aantal kleinere watervallen, zoals te zien is op de eerste foto. De waterval op de tweede foto is een meter of honderd van de Saljandsfoss af. Nadat we een paar foto's genomen hadden genomen ging Franciens camera stuk. Dat was niet zo leuk. Ook een nieuw rolletje of een nieuwe batterij hielp niet. Hij bleef voor eeuwig zwijgen. Martijn nam daarom nog een aantal foto's met zijn digitale camera.

Hierna reden we door naar het dorpje Skogar, waar de Skogarfoss is, maar ook een museumpje over het verleden van deze regio.

Verder
 
boven  

© flerp.net 2001 Op of aanmerkingen mogen naar IJsland.flerp.net